MENU Cultuur in Oost

Workshop stemvorming

Onder de enthousiaste leiding van Gerard Legeland, stemcoach en dirigent, gaan we aan de slag met de (zang)stem.
We gaan kijken wat er mogelijk is in een uur om je stem te verkennen en de mogelijkheden ervan te vergroten.
Een mooie en energieke manier om de rest van de dag fantastisch ingezongen te zijn en opgewassen te zijn tegen alle vocale uitdagingen die op je pad komen.
Gerard Legeland is werkzaam als dirigent, klassiek zanger, zangpedagoog, korencoach en operadeskundige.
Hij dirigeert meerdere koren, o.a het Utrechtse koor Nootabene en Octo+ en wordt veel gevraagd voor workshops bij koren.
In zijn aanpak is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de zangstem; bij hem is dat altijd een combinatie van lijf, beweging en stem. Daarnaast is er veel plek voor expressie en zangplezier .
Hij is artistiek en zakelijk leider van Pocket Opera, een klein gezelschap dat voorstellingen maakt voor de kleine zaal en hij geeft inleidingen en cursussen over opera in de theaters. Meer info: www.zingzang.nl

Maak kennis met Gerard’s manier van werken; vrij zingen met een actief lijf!

De workshop is van 11.30 tot 12.30.

Iedereen kan zich opgeven kan via mail@cultuurinoost.nl

Romantisch Duits koorrepertoire

In de workshop Romantisch Duits koorrepertoire gaan we aan de slag met koorwerk van de Duitse romantische componisten; denk aan Brahms, Mendelsohn, Schumann.
Prachtige teksten, rijke harmonieën en maximaal plek voor persoonlijke beleving.
Maar ook een volle koorklank met uitgesproken dynamiek: van piepzacht tot dubbel forte, een brede klank die kabbelt maar ook kan denderen….
Wil je dit allemaal meemaken, schrijf je dan in voor deze workshop. (mail@cultuurinoost.nl)
Gerard Legeland geeft deze workshop samen met zijn vaste ensemble OCTO+, een groep van acht zangers uit Utrecht. Hij is werkzaam als dirigent, klassiek zanger, zangpedagoog, korencoach en operadeskundige.
Hij dirigeert meerdere koren, o.a het Utrechtse koor Nootabene en Octo+ en wordt veel gevraagd voor workshops bij koren.
In zijn aanpak is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de zangstem; bij hem is dat altijd een combinatie van lijf, beweging en stem. Daarnaast is er veel plek voor expressie en zangplezier .
Hij is artistiek en zakelijk leider van Pocket Opera, een klein gezelschap dat voorstellingen maakt voor de kleine zaal en hij geeft inleidingen en cursussen over opera in de theaters.
Meer info: www.zingzang.nl

Het is mogelijk om de ingestudeerde liederen samen met OCTO+ uit te voeren op hun jubileumconcert op 12 februari 2017 in Utrecht.


De workshop is van 16.15 tot 17.30. idereen kan zich opgeven via mail@cultuurinoost.nl
Pop-up regie workshop voor koren

Deze workshop voor koren wordt gegeven door Stefan van Wieringen.

Je hebt wellicht als koor wel van die nummers waar je wat meer mee zou willen. Of je hebt wel wat geprobeerd maar komt er niet goed uit. Hoe breng je dit lied nou goed over? Hoe komt het lied zo goed mogelijk tot zijn recht? Je gaat met je eigen koor 45 minuten aan de slag onder begeleiding van een professionele regisseur. Ter plekke zoekt de regisseur met het koor naar een invulling die past bij het nummer en past bij de koorleden. De workshop is laagdrempelig, ontspannen en leuk om te doen.

Koorleden of dirigenten van andere koren die interesse hebben mogen komen kijken ter inspiratie. (maximaal 25 mensen per workshop.)

Voorwaarde voor het koor:
Je kiest twee nummers uit die je uit je hoofd kent.
Je maakt van tevoren een filmopname (mag gewoon met mobiel) en stuurt die naar de organisatie.

De organisatie kiest dan samen met de regisseur twee koren uit die ieder een workshop krijgen.